nieuws

Medewerkers TSN Thuiszorg krijgen ook deze maand hun loon uitbetaald

Kantoor van TSN Thuiszorg in Almelo
Kantoor van TSN Thuiszorg in Almelo
De medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen ook in februari hun salaris. Dat kan doordat gemeenten op tijd hun facturen hebben betaald, zegt de bewindvoerder van het in surseance verkerende bedrijf.Â
"We zijn de gemeenten hiervoor bijzonder erkentelijk, net zoals wij de medewerkers van TSN dankbaar zijn dat zij de dienstverlening op peil houden in deze voor iedereen moeilijke tijd", aldus bewindvoerder Jan van der Hel.

Buurtzorg wil TSN deels overnemen

De thuisorganisatie Buurtzorg wil ongeveer driekwart van de medewerkers en cliënten van het noodlijdende TSN overnemen. Gemeenten hebben tot maandag om een besluit te nemen over de thuiszorg.
Thuiszorgers in Bronckhorst (Gelderland) en Hollands Kroon (Noord-Holland) bezetten vrijdag de gemeentehuizen in deze plaatsen. De bezetters zijn aangesloten bij vakbond FNV, die wil dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg.

Financiële problemen voor TSN

TSN en Buurtzorg, allebei uit Almelo, zijn al langere tijd in gesprek over een overname nadat TSN eind vorig jaar uitstel van betaling moest aanvragen. Het thuiszorgbedrijf had op dat moment al langere tijd financiële problemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.