Nieuws

Marga Bult geeft optreden voor actievoerende thuiszorgmedewerkers Bronckhorst

Zangeres Marga Bult heeft vanavond in het Gelderse Hengelo een optreden gegeven voor thuiszorgmedewerkers. Enkele tientallen zorgmedewerkers bezetten er het gemeentehuis omdat ze duidelijkheid willen over de toekomst van de thuiszorg in hun gemeente Bronckhorst.Â
Sinds vanmiddag zitten de actievoerders in de hal van het gemeentehuis. Ze willen dat de gemeente in zee gaat met de Stichting Familiehulp, onderdeel van Buurtzorg.
Tegen Omroep Gelderland zeiden ze dat ze pas weg gaan als er duidelijkheid is. Ze willen desnoods het hele weekend in het gemeentehuis blijven. Met slaapzakken hebben ze zich in de hal genesteld. 

Hart onder de riem

Marga Bult werkte vroeger zelf in de zorg en voelt zich nog altijd erg verbonden met de sector. Toen ze hoorde van de actie, besloot ze spontaan naar het Gelderse Hengelo af te reizen. 
"Ik heb ontzettend veel waardering voor wat deze mensen doen. Ik wilde ze een hart onder de riem steken, die mensen hebben dat nodig."

Vrouwen met ballen

Bult sprak de actievoerders toe en gaf - natuurlijk - een optreden. "Dit zijn vrouwen met ballen. Ze staan ergens voor. Ik heb er op mijn eigen manier aan mee willen helpen."
Of de actievoerders krijgen wat ze willen, moet nog blijken. Wethouder Peppelman van de gemeente Bronckhorst sprak vanochtend de bezetters, maar zei dat hij geen toezeggingen kan doen.
Volgens de wethouder gaat het om een collegebesluit en zal dinsdag meer duidelijk moeten worden, meldt Omroep Gelderland. Bult: "Ik heb de dames meegegeven: Hou de rug recht. Ik hoop dat er na het weekend een goede uitslag voor ze komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.