Staphorst onderuit bij VVOG, houtwerk zit SC Genemuiden in de weg

Staphorst heeft in de zaterdaghoofdklasse een nederlaag geleden op bezoek bij VVOG. Een treffer in de eerste helft bleek uiteindelijk het winnende doelpunt, 1-0. SC Genemuiden verloor in eigen huis met 0-1 van ACV.
In een matig duel kwam Staphorst na een kwartier op achterstand nadat De Graaf doelman Oosterhof verschalkte, 1-0. VVOG kreeg voor rust ook kansen om de score te verdubbelen maar slaagde daar niet in. In de tweede helft drongen de bezoekers wel aan, maar dat leidde niet tot grote kansen. Daardoor verloor Staphorst en moet het een pas op de plaats maken in de strijd om het kampioenschap.

Onfortuinlijke nederlaag SC Genemuiden

SC Genemuiden leed een nederlaag tegen ACV en gezien de kansen was dat onnodig. De bezoekers uit Assen kwamen na een half uur op voorsprong via Jongeling, 0-1. Vlak voor rust moest ACV met tien man verder nadat De Vries moest inrukken na een elleboogstoot op Van der Velden. In de tweede helft gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker en kregen daar voldoende kansen voor. Maar liefst vier keer zat het houtwerk in de weg (3x paal en 1x lat). Hij ging er niet in en daardoor heeft Genemuiden al vijf wedstrijden niet meer gewonnen.