FC Twente

FC Twente boekt tegen SC Cambuur vierde overwinning op rij

FC Twente blijft winnen in de eredivisie. Nadat de vorige drie wedstrijden al in winst werden omgezet, werd in De Grolsch Veste ook SC Cambuur aan de zegekar gebonden, 3-0.
In de Grolsch Veste kwamen de eerste speldenprikjes van de bezoekers. Na vijf minuten werd eerst Van Veen gevaarlijk door uit de draai op Marsman te schieten. Even later was Van der Streek dichtbij met een laag schot, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Halverwege de eerste helft speelde Ziyech, met ietwat geluk, twee Cambuur-verdedigers uit en zijn inzet werd door Peersman in eigen doel gewerkt, 0-1. De thuisploeg rook bloed en ging op zoek naar de tweede treffer. Die werd direct gevonden door Cabral; de aanvaller sneed op zo'n 25 meter van het doel naar binnen, aarzelde geen moment en schoot verwoestend hard in de bovenhoek.
Na de thee consolideerde de thuisploeg de voorsprong en had Cambuur te weinig stootkracht om het de Tukkers lastig te maken. Ziyech was nog twee keer dichtbij met een vrije trap; de eerste werd uit de hoek geplukt door Nienhuis en de tweede belandde op de lat. Aan de overkant had invaller Hoefdraad nog een verraderlijk schot in huis die naast de paal ging. In de slotminuut moest Monteiro er nog met rood af en werd de toegewezen strafschop door Ziyech fraai raak gestift. Dat was ook het slotakkoord en daarmee boekt FC Twente de vierde zege op rij. Het was tevens de 750e overwinning in de eredivisie. 
3-0
FC Twente
SC Cambuur
1-0 Peersman (ed/27)
2-0 Cabral (31)
3-0 Ziyech (90+2)
Arbiter: Lindhout
Geel: Vytas, Uvini, Peersman, Cabral, Lachman 
Rood: Monteiro (Cambuur/90+1)
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Van der Lely; Mokotjo, Ziyech, Gutierrez; Ede (Hölscher/84), El Azzouzi (Zawada/65), Cabral.
SC Cambuur: Nienhuis; Dammers (Van der Laan/46), Lachman, Peersman, Vytas (Barto/58); Hiariej, Byrne, Van der Streek; Narsingh, Van Veen (Hoefdraad/78), Monteiro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.