Titus Brandsmahof

Veel mis met zorg in woonzorgcentrum Titus Brandsmahof in Almelo

Ouderenzorg / ouderen / zorg
Ouderenzorg / ouderen / zorg
Er is veel mis met de zorg die geboden wordt in woonzorgcentrum Titus Brandsmahof in Almelo. Dat staat in een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie concludeert dat cliënten gevaar lopen door het gebrek aan goede zorg.
De zorg in het woonzorgcentrum faalt op tientallen punten, schrijft de inspectie. De inspectie spreekt bovendien over gezondheidsrisico's voor cliënten, omdat de woon- en leefomgeving niet veilig genoeg is. 

Weinig of geen scholing

"De inspectie constateert dat er meer kennis en kunde nodig is voor een verantwoorde en veilige zorgverlening," schrijft de inspectie in het rapport, waarin ook valt te lezen dat medewerkers in het woonzorgcentrum weinig of geen scholing ontvangen op 'belevingsgerichte zorg'. Zo is er te weinig knowhow aanwezig als het gaat om omgang en herkenning van dementieverschijnselen. 
Ook worden protocollen en werkafspraken die bekend zijn bij werknemers niet nageleefd. Als oorzaken worden tijdsgebrek, het niet kunnen vinden van een protocol of het niet inzien van het nut van een protocol genoemd. Medewerkers spreken elkaar niet aan op regels en afspraken. Regels worden niet uitgevoerd, ook al zijn medewerkers wel op de hoogte van die regels, blijkt uit bevindingen van de inspectie. 

Verbeteringen

Titus Brandsmahof is onderdeel van Carintreggeland. De inspectie verwacht op korte termijn verbeteringen. In het rapport wordt gesproken over een termijn van drie maanden. Daarnaast moet Carintreggeland onderzoeken of de zorg in andere zorginstellingen van de organisatie wel voldoet aan de regels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.