nieuws

Mogelijk vandaag meer duidelijkheid over toekomst TSN

Buurtzorg doet overnamebod op TSN Thuiszorg
Buurtzorg doet overnamebod op TSN Thuiszorg
Tienduizenden hulpbehoevenden en duizenden thuiszorgmedewerkers horen mogelijk vandaag hoe hun toekomst eruitziet. Gemeenten konden tot vandaag beslissen of ze ingaan op het voorstel van Buurtzorg. Die organisatie wil het werk van TSN Thuiszorg overnemen.
De bewindvoerders van TSN hebben echter de 137 gemeenten die het aangaat vorige week uitstel gegeven tot woensdag, omdat de meeste colleges van burgemeester en wethouders op dinsdag vergaderen. Een aantal van hen heeft echter al besloten wat te doen. De bewindvoerders willen daar nog niks over naar buiten brengen.  

Financiële nood

De bewindvoerders van het Almelose TSN en vakbond FNV staan achter de plannen van Buurtzorg, de branche is kritisch. TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland.
Het bedrijf kwam in financiële nood. Het probeerde de lonen van medewerkers te verlagen, maar werd door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling.

Overnamebod

Buurtzorg Nederland maakte begin februari zijn bod op TSN bekend. Het bedrijf wil driekwart van de medewerkers en cliënten overnemen. Buurtzorg wil alleen aan de slag in gemeenten die bereid zijn om meer dan 21 euro per uur te betalen.
Volgens Buurtzorg kan het niet voor minder. TSN had eerder al geklaagd dat gemeenten te weinig willen betalen voor het werk dat de thuiszorgers doen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.