grenscontrole

Burgemeester Losser blij met mobiele grenscontroles op verkeer uit Duitsland

Burgemeester Sijbom van Losser vindt niet dat grenscontroles weer ingevoerd moeten worden. Wel is hij blij dat de Koninklijke Marechaussee en de Landmacht dagelijks mobiele controles uitvoeren op verkeer dat uit Duitsland komt.
Sijbom keek vanmorgen mee bij de controle. Rondrijdende auto's en motoren van Marechaussee en politie controleerden voertuigen. Verdachte personenauto's en vrachtwagens weren bij de afrit De Lutte van de weg gehaald. Het waren vooral auto's uit Bulgarije, Roemenië, Turkije en Griekenland die eruit gepikt werden.

'Goed dat dit gebeurt'

"Er wordt gescand op bepaalde landen of de samenstelling van de mensen in de auto's. Maar er hangt boven de grens ook een systeem dat kentekens registreert. De mensen die dat werk doen hebben erg veel ervaring daarmee opgedaan in de afgelopen jaren. Er is vandaag nog niets illegaals aangetroffen, maar het is wel goed dat dit gebeurt", aldus Sijbom.
Hij bestrijdt de  klachten uit het bedrijfsleven dat het allemaal erg veel tijd en dus geld kost. "De vertraging valt hier wel mee. Het verkeer moet zachter rijden, maar dat is maar over een kleine afstand. Ik denk dat de problemen groter worden als wordt overgegaan op een fysieke controle aan de grens."

'Midden in Europa'

En juist daarvoor gaan in de samenleving steeds meer geluiden op. Sijbom is er niet voor. "Het gaat mij veel te ver om de grenscontroles zoals we die vroeger hadden weer in te voeren. De kracht is dat je hier midden in Europa woont en zonder problemen heen en weer de grens over kunt. Dat moeten we koesteren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.