Grönefeld

Horlogemakers Bart en Tim Grönefeld uit Oldenzaal lanceren derde eigen uurwerk

Dit weekend maakten Bart en Tim Grönefeld de komst van hun nieuwe, handgemaakte horloge bekend, de Grönefeld 1941 Remontoire. Het is het derde uurwerk dat de broers uit Oldenzaal op de markt gaan brengen.
Daar waar de Parallax Tourbillon en de One-Hertz van Grönefeld vooral bedoeld zijn voor de welgestelden op deze aarde, proberen de horlogemakers met de Remontoire een bredere doelgroep aan te spreken.

Instapmodel

'Ondanks dat we van de Remontoire een instapmodel hebben gemaakt, ligt de aanschafprijs rond de 60.000 euro. We handhaven een bepaalde kwaliteitsnorm, dat is ons handelsmerk en daar zijn we trots op. Wat dit horloge iets goedkoper maakt is de oplage. We zullen er 188 maken. Dit aantal ligt fors hoger dan die van de Parallax Tourbillon en de One-Hertz', aldus Bart Grönefeld.

Opa Johan

Bart en Tim Grönefeld namen een aantal jaren geleden het familiebedrijf van hun ouders over. 'Opa Johan is in 1912, als klokkenmaker van de gemeente Oldenzaal, met het bedrijf begonnen. Denk dat je wel kunt zeggen dat het ambacht in onze genen zit', aldus Tim Grönefeld. 'Als kleine jongens waren we al geïnteresseerd in de techniek van een uurwerk. Én we waren op jonge leeftijd in opleiding bij het juiste bedrijf in Zwitserland, daar waar we het vak hebben mogen leren', aldus Bart Grönefeld.  

Horlogebeurs

Half maart moet de Remontoire klaar zijn, zodat het tijdens de horlogebeurs (17 t/m 24 maart) in het Zwitserse Basel gepresenteerd én verkocht kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.