A1

Steeds vroeger uit de veren door drukte op de A1

Bart de Grunt uit Enschede is een van de vele Overijssels die voor zijn werk dagelijks over de A1 moet rijden. En net als zoveel anderen, zet hij steeds vroeger de wekker om maar op tijd op zijn werk te kunnen zijn.
De Grunt rijdt dagelijks heen en weer van Enschede naar Veenendaal, waar hij rector is op het Rembrandt College. Een geweldige baan, vindt hij zelf. En door het plezier in zijn werk vindt hij het reizen geen probleem. Maar in de drie jaar dat hij veel op de weg zit, heeft hij het veel drukker zien worden.
"Eerder reed ik rond zes uur, tien over zes weg. Dan kon ik redelijk doorrijden tot aan knooppunt Waterberg waar het vast liep. Sinds afgelopen voorjaar is het Veel erger geworden. Wil ik nu voor de files uit, dan moet ik rond half zes gaan rijden en dan ben ik ook voor zeven uur op het werk. Vanaf Rijssen tot Apeldoorn is het tegenwoordig langzaam rijden." 

Weg is breed genoeg

Het frustreert De Grunt dat de weg niet al veel eerder breder is gemaakt. "De weg ligt er. Er kan snel aan beide kanten een derde baan liggen. Het moet echt ontzettend veel sneller kunnen. Uitgraven, volstorten met puin en doortrekken. Er zijn maar twee of drie bruggen waar je echt wat aan moet doen. Ik snap niet dat dit niet veel eerder is gebeurd."

Haat-liefdeverhouding

Inmiddels heeft Bart de Grunt een soort haat-liefdeverhouding met de A1. "Meestal na de zomervakantie twitter ik: hallo filevriendjes, hier ben ik weer. Kwaad worden heeft geen zin, dat helpt toch niet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.