PvdA Overijssel

Bentelose Annemieke Wissink in partijbestuur PvdA

De Bentelose Annemieke Wissink is gekozen in het landelijke partijbestuur van de Partij van de Arbeid.Â
De 34-jarige Wissink zit namens de PvdA sinds maart vorig jaar in de Provinciale Staten van Overijssel. Daarvoor zat ze vier jaar in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente.
Ze deed daarnaast ook ondersteunend werk voor de Tweede Kamerfractie van de socialisten en de Euro-delegatie in Brussel. Wissink stapt in het partijbestuur, dat onder voorzitterschap staat van Hans Spekman, op een moment dat het niet goed gaat met de PvdA maar is desalniettemin ambitieus.
“Ik weet dat de partij er beter voor gestaan heeft, maar voor mij is dit niet het moment om het kopje te laten hangen, maar juist om er een schepje bovenop te doen."

Heerlijke koffie

Annemieke Wissink wil dat er in het landelijke partijbestuur meer aandacht komt voor de lokale afdelingen van de kleinere plaatsen.
“Ik zou het liefst, en dat klinkt misschien wat vreemd, zo weinig mogelijk tijd in het partijkantoor in Amsterdam doorbrengen. Ze hebben er heerlijke koffie en de mensen daar doen goed werk, daar ligt het niet aan. Maar toch vind ik dat er te weinig aandacht en animo is voor de lokale afdelingen, vooral de kleinere. Terwijl dat juist de mensen zijn die voor ons de straat op gaan en in de gemeenteraden voor onze waarden opnemen. Ze staan het dichts bij onze leden, het is de 'werkvloer' van onze partij. Ik zou van onderop willen kijken waar het partijbureau de lokale afdelingen van dienst kan zijn."
Wissink is één van de elf leden van het partijbestuur van de PvdA.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.