Universiteit Twente

UT-hoogleraar Vanessa Evers wint Academic Society Award

Universiteit Twente
Universiteit Twente
Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 16 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan Vanessa Evers, hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente in Enschede.
Vanessa Evers wordt door KIVI onderscheiden vanwege haar werk op het gebied van het begrijpen en verbeteren van de interactie tussen mensen en robots, en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop zij dit volgens het KIVI weet te bespreken met kinderen, studenten en het grote publiek. Via radio, televisie en andere media weet zij het onderwerp helder te adresseren en begrijpelijk te maken.

Interactie mens en robot

Tot de expertise van Evers behoort de interactie tussen mensen en autonome apparaten zoals robots, en de culturele aspecten van de interactie tussen mensen en computers. Zij heeft onlangs haar onderzoek internationaal uitgedragen tijdens het World Economic Forum in Davos.
Evers is daarnaast directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente, editor voor het International Journal of Social Robotics en Associate Editor voor the Human Robot Interaction. In 2014 ontving zij de Opzij Talent Award.

Media-aandacht

Evers staat regelmatig in de belangstelling van nationale media. Zo was ze recent te zien in uitzendingen van VPRO Tegenlicht, ging ze met 'NCRV Altijd Wat' naar Japan, was ze deelnemer bij de jaarlijkse Nationale Wetenschapsquiz en is ze vaak in het landelijke nieuws. Bovendien gaf ze colleges op het festival Zwarte Cross

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.