Almelo

Inbrekers slaan toe bij ouderen in Almelo

Politie
Politie
Inbrekers lijken het gemunt te hebben op ouderen in Almelo: afgelopen vrijdag zijn zowel een vrouw van 85 als een vrouw van 87 door het inbrekersgilde bezocht.
De 85-jarige vrouw lag 's avonds rond zeven uur even op de bank te slapen, toen ze plotseling wat hoorde vallen in haar gang. Toen zij de deur naar de gang opende om te kijken wat er aan de hand was, zag zij een onbekende jongeman wegrennen via de voordeur van haar huis aan de Bornerbroeksestraat.

Val door tweede inbreker

Op dat moment ging plotseling de deur van de badkamer open. Deze kwam hard tegen de vrouw aan, waardoor zij tegen een muur viel. In de badkamer had zich blijkbaar een tweede inbreker verstopt, die ook de voordeur uit rende.
Aan de zijkant van de woning bleken zij een raampje te hebben geforceerd. Doordat de inbrekers gestoord zijn, hebben ze geen kans gezien om iets uit het huis van de vrouw te stelen. Volgens de politie gaat het om twee Nederlandse jongens van rond de 18 jaar oud. Het duo was ongeveer 1 meter 70 en droeg donkere kleding.

Inbraak in dezelfde straat

Diezelfde dag werd er ook ingebroken bij een 87-jarige vrouw, die ook aan de Bornerbroeksestraat woont. De inbraak werd rond twintig voor tien 's avonds ontdekt. Ook hier werd een raampje geforceerd.
Bij deze diefstal zijn volgens de politie 'behoorlijk wat goederen weggenomen'. De politie vermoedt dat het gaat om dezelfde daders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.