Dalfsen

Dalfsen sluit dossier Rechterensedijk

De Rechterensedijk bij Dalfsen
De Rechterensedijk bij Dalfsen
Het 'hoofdpijndossier' Rechterensedijk van de Dalfser raadsleden is gesloten. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde maandagavond tijdens de raadsvergadering definitief in met het collegevoorstel om zes passeerstroken aan de noordzijde van de weg te realiseren.
PvdA en VVD stemden tegen het voorstel; zij wilden graag passeerstroken aan beide kanten van de weg omdat dit nog iets veiliger zou zijn. De werkzaamheden voor de aanleg van de zes stroken kosten de gemeente 93.000 euro. Er moeten hiervoor zeven bomen worden gekapt.

Bijzondere avond

CDA'er Jan Uitslag sprak zelfs van een bijzondere avond nu een einde is gekomen aan het lange proces. Hij benadrukte nogmaals voor plaatsing van stroken aan de noordzijde te zijn, omdat bij plaatsing aan de zuidzijde de authenticiteit van de laan aangetast wordt. Dit omdat bij de passeerstroken aan de zuidzijde hekken geplaatst moeten worden.

Johan Wiltvank van de PvdA noemde het vreemd dat het college de voorkeur voor de noordzijde geeft, ondanks dat alle deskundigen hebben gezegd dat aan beide kanten passeerstroken iets veiliger zijn. Waarom tevreden zijn met een zevenenhalf als je een acht kunt krijgen, vroeg hij zich af.

'Tijdelijke oplossing'

Voor Jos Ramaker van Gemeentebelangen is het aanbrengen van de passeerstroken een tijdelijke oplossing. "We wachten op de plannen van het waterschap voor de dijk."
Voor burgemeester Han Noten is het dossier wel gesloten. Wethouder Ruud van Leeuwen sloot zich hier bij aan. Volgens hem komt de veelbesproken weg voor 2022 niet meer op de agenda. Dan maakt het waterschap de concrete plannen bekend over het nieuwe Deltaplan, waarbij de mogelijkheid bestaat dat de dijk verhoogd moet worden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.