Ernstig ongeval met trein bij Dalfsen, ontspoord treinstel in het weiland, een dode

Op het spoor bij Dalfsen is rond 9.00 uur vanochtend een trein ontspoord. Het gaat om een trein van vervoersbedrijf Arriva. De trein van Zwolle naar Emmen zou op de spoorwegovergang bij het Lage Veld zijn gebotst op een hoogwerker. De machinist is overleden.

Volgens een ooggetuige is de hoogwerker bij het oversteken van de spoorwegovergang bij het Lage Veld vol gegrepen door een passerende trein, waarin vijf tot tien reizigers zouden hebben gezeten. 

Mogelijk gewonden onder passagiers, maar niemand ernstig

Mogelijk is er onder de passagiers sprake van een aantal gewonden, maar niemand zou ernstig gewond zijn. Dat meldt burgemeester Han Noten die bij de ontspoorde trein staat. Zeker tien tot twaalf ambulances staan bij de ontspoorde trein. Er ligt een treinstel met vier wagons in het weiland naast de spoorlijn. Er is geen paniek onder hulpverleners.

Er staat een traumahelikopter in het weiland. Er is nog een tweede traumahelikopter onderweg naar het ongeval.

Spoor tussen Zwolle en Ommen gebarricadeerd

De spoorlijn tussen Zwolle en Ommen is naar verwachting de hele dag gestremd. De trein ligt dwars over de rails en barricadeert de spoorlijn.

De hoogwerker, die bezig was met het kappen van bomen bij een boerderij in de omgeving, zou van een bedrijf uit Barneveld zijn. Dat wil het betreffende kraanbedrijf nog niet bevestigen. 

Deel dit artikel: