Dalfsen

'Ik hoorde echt het geluid van een trein op z'n kant, het is een chaos'

"Ik hoorde echt het geluid van een trein op z'n kant. Je schrikt je dood, ik ben meteen die kant op gelopen." Ria van der Ham van camping Tolhuis in Dalfsen was vanochtend getuige van het ongeluk, waarbij een trein van Arriva ontspoorde na een botsing met een hoogwerker.
Van der Ham vertelt aan de NOS dat ze meerdere treinwagons op de kant zag liggen. "Het is een chaos, echt verschrikkelijk." Een hoogwerker op rupsbanden was op het moment dat de trein aan kwam rijden bezig met het oversteken van het spoor. "De hoogwerker heeft de eerste trein afgewacht en daarna de oversteek gemaakt. Er kwam een trein vanuit de andere richting en die heeft de hoogwerker vol gegrepen."
De machinist van de trein is overleden, over andere gewonden is nog niet veel bekend. "Er zouden vijf mensen aan boord zijn geweest. Die zijn opgevangen in een boerderij in de buurt. De hoogwerker ligt in alle stukken die je maar kunt krijgen. De voorkant van de trein is volledig weggeslagen."

Andere getuige

Jan van Deers woont vlak bij de plek waar de trein ontspoorde. Hij hoorde sirenes en liep naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Op dat moment was de weg waar hij aan woont al afgezet. "Ik weet alleen dat er een traumahelikopter was en ik hoorde heel veel sirenes. Ik ben er erg van geschrokken." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.