ProRail: 'Nog nooit problemen met deze spoorwegovergang in Dalfsen gehad'

Het treinongeluk in Dalfsen had vanochtend net na de ochtendspits plaats. Daardoor zaten niet veel reizigers meer in de trein. De spoorwegovergang aan Het Lageveld heeft in het verleden nooit tot problemen geleid, meldt spoorwegbeheerder ProRail. Â

"Het ging om een bewaakte spoorwegovergang, met spoorbomen en al", zegt ProRail. "Sinds 1976, het jaar dat we met metingen zijn begonnen, hebben we geen enkel incident gehad met deze spoorwegovergang."

Hoe het toch fout kon gaan op deze bewaakte spoorwegovergang kan ProRail nog niet zeggen: "Dit is nog te voorbarig. Onze prioriteit ligt bij de slachtoffers van het ongeluk. Daarna gaan we de locatie afzetten en onderzoeken wat er precies gebeurd is. Dat doen we samen met het ministerie van Infrastructuur & Milieu." 

Onderzoeksraad voor Veiligheid

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is al een onderzoek gestart naar het ongeluk. De omgeving is volledig afgesloten voor het publiek. De slachtoffers zijn opgevangen in een boerderij bij het spoor.

Daarnaast gaat het ook veel tijd kosten om de locatie weer vrij te maken. "We moeten natuurlijk de trein uit het weiland verwijderen, dus het duurt nog even voor we weten wat de oorzaak van het ongeluk is."

Treinverkeer ligt voorlopig stil

Wanneer er weer treinen kunnen rijden is ook nog niet aan te geven. De bovenleiding van het spoor is kapot getrokken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren