dode

Een dode bij treinongeval in Dalfsen, twee gewonden naar het ziekenhuis

Bij het treinongeluk in Dalfsen is één dode gevallen. Het gaat om de machinist van de trein, zo is inmiddels officieel bevestigd. Twee reizigers die in de trein zaten raakten gewond en zijn naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. Het is niet bekend hoe erg ze er aan toe zijn.
Vijf andere passagiers raakten licht gewond en konden ter plaatse worden behandeld. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De bestuurder van de hoogwerker wist op tijd van zijn voertuig te springen en bleef ongedeerd. Hij heeft vervolgens geholpen met het uit de trein halen van passagiers.
De Veiligheidsregio laat weten dat alle rijtuigen van de ontspoorde trein zijn doorzocht en dat er met grote waarschijnlijkheid geen reizigers meer inzitten. In de trein van Zwolle naar Emmen zaten op het moment van het ongeluk niet veel passagiers.  Volgens burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen niet meer dan vijftien. De inzittenden zijn opgevangen in een woning in de buurt van het spoor.

Wegen in omgeving afgesloten

De hulpdiensten zijn nog druk bezig met reddingswerk en de berging van het overleden slachtoffer. Daarom zijn alle doorgaande wegen in de omgeving van het spoor voorlopig afgesloten. Het gaat hierbij om de Tolhuisweg en de Rechterensedijk tussen Vilsteren en Dalfsen.
De Veiligheidsregio heeft een informatienummer opengesteld voor vragen over het treinongeval: 088-1197777. Ook Arriva heeft een informatienummer geopend: 0800-0200746.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.