Treinongeluk Dalfsen 'waarschijnlijk gebeurd door inschattingsfout kraanmachinist'

Het treinongeluk bij Dalfsen vanochtend is waarschijnlijk veroorzaakt door een inschattingsfout van de kraanmachinist. Dat zei burgemeester Noten van Dalfsen tijdens de persconferentie aan het begin van de middag. De kraanmachinist is in het kader van het strafrechtelijk onderzoek aangehouden, hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

De overweg waar het ongeluk gebeurde is een bewaakte overweg. Een trein van Arriva botste op de hoogwerker, die op dat moment aan het oversteken was. De machinist van de trein is om het leven gekomen, meerdere mensen raakten gewond. Wat er precies gebeurd is, wordt nu verder onderzocht. "Het lijkt er op dat een inschattingsfout is gemaakt, maar dat moet het onderzoek verder gaan uitwijzen", aldus Noten. 

De kraanmachinist wist net op tijd van de hoogwerker af te springen. "De man is enorm geschrokken", vertelde burgemeester Noten van Dalfsen. "Lichamelijk is hij ongedeerd, maar het is ternauwernood goed gegaan." 

Vier treindelen kwamen op hun kant terecht. De trein ligt deels in de weilanden naast het spoor. ,,Het eerste beeld was verschrikkelijk, het ziet 

er echt dramatisch uit. Maar uiteindelijk valt het beeld mee'', aldus burgemeester Noten.

Meer over dit onderwerp:
Dalfsen treinongeluk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren