advocaten

Advocaten in Overijssel boos over nieuwe invulling piketdiensten

De Orde van Advocaten in Overijssel noemt de nieuwe regel van de minister om aanwezig te mogen zijn bij politieverhoren 'een drama'.
Portefeuillehouder Jan Vlug uit Deventer is het niet eens met de manier waarop de regel is vastgesteld en ook de vergoeding die de advocaten krijgen is een discussiepunt. Advocaten praten al jaren met de minister om het eens te worden over het bijwonen van verhoren.
Advocaten mogen vanaf 1 maart bij de verhoren zitten. Dat was tot nu toe niet zo. Maar dat betekent volgens Jan Vlug ook dat er 5 tot 10 uur extra werk per week bij komt. En de vergoeding daarvoor is 150 euro. "Dat is veel te weinig. Soms heb je drie verdachten tijdens een piketdienst. Je kunt niet bij alle drie tegelijk zijn en met deze vergoeding kun je ook geen extra kracht betalen'. 
In Gelderland is de Orde van Advocaten zo boos dat er gedreigd wordt een maand geen piketdiensten te draaien als de minister de plannen doorzet. Jan Vlug verwacht ook wel dat er in Overijssel actie gevoerd gaat worden. Over een staking zoals in Gelderland misschien gaat plaatsvinden moet wel goed nagedacht worden. "De cliënten mogen daarvan natuurlijk niet de dupe worden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.