Gemeente Haaksbergen

Weer zwaardere eisen vergunning voor evenementen in Haaksbergen

Burgemeester Gerrit Jan Kok
Burgemeester Gerrit Jan Kok
De regels voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement in Haaksbergen worden opnieuw strenger. Burgemeester en wethouders willen dat een aanvraag minstens tien weken voor het evenement binnen is.
Na het monstertruckdrama in september 2014 zijn de regels al aangepast. Alle aanvragen moesten sindsdien minstens acht weken van te voren binnen zijn.

2,5 maand van tevoren

Die extra tijd denkt de gemeente nodig te hebben om vergunningenaanvragen nog beter te kunnen beoordelen en de bezwaren voor het evenement te kunnen afhandelen. Met de huidige termijn kan het gebeuren dat bezwaren pas worden behandeld als het evenement al is geweest. 
Met de nieuwe regels moeten organisatoren van evenementen een vergunning nog eerder aanvragen. Bij een klein evenement zoals een braderie is dat tien weken van te voren, bij een groot evenement zoals de carnavalsoptocht en zomerfeesten wordt dat achttien weken van te voren. 

Ophef onder organisatoren

Afgelopen zomer ontstond er onder organisatoren van evenementen ophef over het beleid. Vergunningaanvragen die jarenlang waren goedgekeurd, werden ineens afgekeurd, vaak zonder duidelijke uitleg of hulp vanuit de gemeente. Dat resulteerde erin dat een aantal organisatoren evenementen afbliezen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.