ijssel

Auto uit pikdonker IJsselwater getakeld bij veerstoep Wijhe; "blij dat het voorbij is"

Uit de donkere en diepe IJssel bij Wijhe is dinsdagavond vlak voor middernacht de auto van een 41-jarige vrouw uit Apeldoorn getakeld. De auto was zondagavond vanaf de veerstoep bij het Wijhese Veer de rivier ingereden.Â
Een duiker van het bedrijf Techno-Diving bevestigde onder water een kabel aan de auto, waarna een takelwagen van Wolves de auto boven water kreeg. Eerder op de dag was de auto door sonar-apparatuur van Techno-Diving getraceerd op ongeveer 20 meter van de veerstoep en op 6 meter diepte.

"Vreselijke ervaring"

Veerbaas Bert Keukenkamp was blij dat de auto weer boven water kwam. "Ik ben enorm opgelucht na een spannende en professionele berging. Al met al was het een vreselijke ervaring en ben ik blij dat het voorbij is."
Keukenkamp ontving inmiddels bloemen en chocolade van de 41-jarige vrouw uit Apeldoorn, die door de schipper van het pontje en een passant ternauwernood uit haar auto werd getrokken. Hoe het met de vrouw gaat, weet Keukenkamp niet. "Ik heb haar nog niet gesproken, maar veronderstel dat het goed met haar gaat."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.