Berging verongelukte trein in Dalfsen verloopt voorspoedig

ProRail is afgelopen nacht begonnen met de berging van de verongelukte trein in Dalfsen. De berging van de Arriva trein, die gekanteld in het weiland langs het spoor ligt, verloopt voorspoedig; het eerste treinstel hangt in de takels van een kraan en is rechtop gezet.Â

Voordat de berging kon beginnen, is een aan- en afvoerweg van heiplaten in het weiland aangelegd. Dat was nodig, omdat de grond te drassig is om met het zware bergingsmaterieel te kunnen werken.

Het is de bedoeling dat de treinstellen met een dieplader worden afgevoerd naar een plek waar ze nader kunnen worden onderzocht. 

Basiskamp op Vechtdalcamping Tolhuis

Op Vechtdalcamping Tolhuis, dat dichtbij de locatie van het ongeval ligt, hebben de bergers een basiskamp ingericht. 

ProRail verwacht in de loop van de dag klaar te zijn met het opruimen van verongelukte trein. Daarna begint het herstel van het spoor. Hoe lang dat duurt, kan de spoorbeheerder niet zeggen. De verwachting is enkele dagen.

Aanrijding op overweg met hoogwerker

De trein van Zwolle naar Emmen ontspoorde gistermorgen rond negen uur na een aanrijding met een hoogwerker op rupsbanden op de bewaakte overweg van het Lage Veld in Dalfsen. Daarbij kwam de  49-jarige treinmachinist uit Kampen kwam om het leven. Twee reizigers raakten zwaargewond, vijf passagiers liepen licht letsel op. In de  trein zaten op moment van het ongeluk vijftien mensen.

De bestuurder van de hoogwerker is aangehouden. Hij wist zichzelf net op tijd in veiligheid te brengen.

Meer over dit onderwerp:
berging trein Dalfsen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren