KNVB

KNVB opent steunpunt voor Noord- en Oost-Nederland in Zwolle

Voetbalbond KNVB gaat aan de slag in Zwolle
Voetbalbond KNVB gaat aan de slag in Zwolle © Pro Shots
Voetbalbond KNVB opent vandaag het nieuwe steunpunt voor Noord- en Oost-Nederland in Zwolle. De KNVB gaat aan de slag in het Landstede Sportcentrum.
De vestiging van de voetbalbond is het gevolg van een reorganisatie. Naast de hoofdvestiging in Zeist komt er een steunpunt voor het amateurvoetbal in de districten Noord en Oost in Zwolle en voor de districten Zuid I en Zuid II in Eindhoven. Daardoor komen bestaande nevenvestigingen van de KNVB zoals in Deventer te vervallen.

Landstede is het centrum van de sport in Oost-Nederland

Dat de KNVB zijn intrek neemt in het Landstede Sportcentrum is niet vreemd. Het Landstede Sportcentrum is het centrum van de sport in het oosten van Nederland. In het sportcentrum worden topsport, breedtesport, sportonderwijs en sport gerelateerde organisaties bij elkaar gebracht in een sportieve omgeving. Op deze plek komen sportorganisaties samen om de sport te verbeteren en krijgen topsporttalenten de ruimte zich te ontwikkelen.
De MBO-opleiding Sport & Bewegen van Landstede en het Centre for Sports & Education hebben al jaren hun onderkomen in het Landstede Sportcentrum. Daarnaast maken Zwolse sportverenigingen gebruik van het Sportcentrum en zijn er het hele jaar door aansprekende sportevenementen in het ‘Theater van de Sport’, het centercourt met 1200 zitplaatsen.
In het entreegebouw van het sportcentrum zijn tevens sport gerelateerde organisaties gevestigd, zoals Coaches Betaald Voetbal, Start2Move, Isala Sportgeneeskunde, FysioPlus, Kemerink en Sportservice Overijssel.
Maandag 29 februari is de eerste officiële werkdag voor 40 tot 60 medewerkers van de KNVB in het Zwolse sportcentrum. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.