Zwolle

Opnieuw asbest ontdekt in pand waar De Stadkamer in Zwolle komt

Opnieuw een tegenslag voor De Stadkamer in Zwolle. In het voormalige GGD-gebouw waar onder meer de bibliotheek moet komen is opnieuw asbest gevonden. In een aantal muren is asbestkoord verwerkt. De gemeente is onaangenaam verrast door de ontdekking, want het saneren van het asbest in het gebouw is al een flinke kostenpost.
Het asbestkoord werd ontdekt vlak voordat begonnen zou worden met de sloop van de muren. Die sloop gaat door, maar moet nu op een andere manier aangepakt worden.

Kosten binnen budget houden

Verantwoordelijk wethouder Brink zegt dat hij de kosten van de extra werkzaamheden het vastgestelde budget wil houden. Dat betekent wel dat op andere onderdelen van het project bezuinigd zal moeten worden. De vertraging is volgens Brink maximaal twee maanden.
De Stadkamer, een nieuw multifunctioneel verzamelgebouw in Zwolle, komt dus in het pand aan de Zeven Alleetjes, waar tot voor kort de GGD gevestigd was. De Stadkamer geeft onderdak aan de Zwolse Bibliotheek, de Muzerie en Kunst & Zo.

Flinke hoeveelheid asbest

Maar in het gebouw werd onverwacht een flinke hoeveelheid asbest ontdekt. De extra kosten om dat te saneren: vier miljoen euro. In oktober ging de gemeenteraad akkoord met de financiering van die extra kosten. En nu is er dus de nieuwe tegenslag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.