"Heb het idee dat alles vanmiddag al rond spoor Dalfsen is weggehaald"

Het bergen van de trein die gisteren bij Dalfsen verongelukte zou nog wel eens sneller klaar kunnen zijn dan gepland. Dat zegt verslaggever Mark Bakker die de berging volgt. "Voor morgenochtend zou alles hier weg moeten zijn gehaald, maar ik heb het idee dat ze dat vanmiddag al gaan halen."

Het bergen van de trein is vannacht begonnen. Mede door het mooie weer gaat het tot nu toe soepel. "De zon schijnt en er staat weinig wind. De telescoopkraan heeft van deze wind geen enkele last lijkt me." 

Rijtuigen naar Meppel

"De rijtuigen worden naar Meppel gebracht om daar verder onderzocht te worden", vertelt Mark Bakker. "Volgens mij staan ze nu ergens opgeslagen op een dieplader, om uiteindelijk in colonne naar Meppel te gaan. Wanneer dat gebeurt weet ik ook nog niet."

Ondertussen worden er voorbereidingen gedaan voor het repareren van het spoor. "Er worden staalplaten gelegd, waar straks de zware machines op kunnen rijden."

Gisteren ontspoorde de trein van Arriva na een botsing met een hoogwerker die het spoor aan het oversteken was. De machinist van de trein kwam daarbij om het leven, de bestuurder van de hoogwerker wist net op tijd uit zijn machine te springen en kwam met de schrik vrij.

Een vrouw uit Zwolle en de conducteur van de trein werden in het ziekenhuis opgenomen, een aantal andere passagiers is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Meer over dit onderwerp:
Dalfsen treinongeluk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren