Kastelen en buitenplaatsen in Overijssel openen de deuren van hun landgoed

Het kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats organiseert op Tweede Pinksterdag een Dag van het Kasteel. "In Overijssel deden vorig jaar 3 eigenaren mee, en dit jaar zijn dat er 11. Dus is er meer samenwerking, dat is heel mooi gelukt", aldus Heidi van Limburg Stirum zelf woonachtig op buitenplaats Spijkerbosch in Olst.Â

Ook Liesbeth Cremers van buitenplaats Vilsteren doet mee aan de open dag. "Ik moet inderdaad nog flink aan de slag, ook met de tuinman, om alles netjes te maken voor 16 mei. Het is toch best spannend om mensen toe te laten op je eigen terrein."

Geld

"Men had een landgoed of een buitenplaats omdat men geld had, en niet omgekeerd. Maar in de regel is dat niet meer zo. Er moet geld bij voor het onderhoud", weet Van Limburg Stirum.

Morgen wordt er een inspiratiemiddag georganiseerd om alle deelnemende kastelen en buitenplaatsen te laten samenwerken. Op 16 mei, Tweede Pinksterdag, gaan dan alle deuren open. Op www.kastelen.nl is informatie te vinden over alle activiteiten tijdens deze open dag.

Meer over dit onderwerp:
cultuur Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren