Kamervragen over misstanden in woonzorgcentrum Titus Brandsmahof in Almelo

SP in de Tweede Kamer wil van minister Schippers van Gezondheidszorg weten waarom woonzorgcentrum Titus Brandsmahof in Almelo niet onder verscherpt toezicht wordt geplaatst naar aanleiding van het inspectierapport over het woonzorgcentrum dat deze week naar buiten kwam. De Inspectie voor de Gezondheidszorg concludeerde dat er zo veel mis is met de geboden zorg dat bewoners gevaar lopen

Zorggroep Carintreggeland waar Titus Brandsmahof onder valt, liet in een reactie weten geschrokken te zijn van het rapport maar gaf ook aan dat cliënten geen gevaar hebben gelopen. Volgens Jos Olde Engberink van Carintreggeland gaat het vooral om procedures, bijvoorbeeld bij medicatieveiligheid, zoals het uitvoeren van dubbele controles. Dat is in een aantal gevallen niet gebeurd.

Vertrouwen

Tweede Kamerlid Renske Leijten van de SP wil echter van de minister weten of zij nog vertrouwen heeft in dat het huidige bestuur van Carintreggeland een oplossing kan bieden voor de problemen. "Gelet op dat er al jarenlang meldingen over misstanden zijn en er herhaaldelijk door de Inspectie Gezondsheidszorg is verzocht maatregelen te nemen", schrijft Leijten in één van haar vragen aan de minister. 

Leijten wil ook van de minister weten wat zij vindt van de conclusie uit het IGZ-rapport dat er bij het personeel van het woonzorgcentrum gebrek aan kennis en kunde is. Ook stelt ze vraagtekens bij de rol van de Raad van Toezicht. "Waren zij op de hoogte van de misstanden en waarom hebben zij de Raad van Bestuur niet ter verantwoording geroepen?" 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Titus Brandsmahof Almelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren