FC Twente Vrouwen

Tommy Stroot nieuwe trainer FC Twente Vrouwen

Tommy Stroot
Tommy Stroot
Tommy Stroot is vanaf de zomer de nieuwe trainer van FC Twente Vrouwen. De 27-jarige Duitser is de opvolger van Arjan Veurink, die aangaf na dit seizoen te stoppen.
Stroot is momenteel trainer van het Duitse SV Meppen, uit de Tweede Bundesliga. Hij tekende voor twee jaar bij de club uit Enschede. Hij is blij met de kans bij Twente, zegt hij op de website van de club: "Aan de slag gaan bij FC Twente Vrouwen, dat is voor mij een geweldige stap in mijn trainerscarrière. De club en het team heb ik de afgelopen seizoenen leren kennen bij onderlinge oefenwedstrijden en als toeschouwer bij diverse Champions League duels. De potentie van het team en de ambities van de club zijn voor mij de reden hier aan de slag te gaan komend seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van de Duitse en Nederlandse voetbalfilosofie een bijzondere en vooral succesvolle combinatie zal opleveren. Ik richt mij nu nog op een goede afsluiting van het seizoen met SV Meppen en verheug me er zeer op om volgend seizoen hier op het veld te staan en met het team samen te werken. Voor het nog lopende seizoen wens ik Arjan en de ploeg verder veel succes."

"Juiste trainer"

Yme Drost, voorzitter van Stichting FC Twente Vrouwen, is blij dat de club de Duitser heeft vastgelegd: "Nadat bekend werd dat Arjan Veurink volgend seizoen niet meer beschikbaar is zijn we op zoek gegaan naar een waardige vervanger. Met de successen die Arjan behaald heeft was dit geen eenvoudige opgave. Tommy is voor onze organisatie en het team de juiste trainer. Zijn ambities passen goed bij die van ons. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij de nodige ervaring met een eerste vrouwenelftal maar ook in het jeugdvoetbal, een belangrijk gegeven omdat onze jeugdopleiding een belangrijke pijler is."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.