Maart Dialectmaand 2016

Maart Dialectmaand bij RTV Oost

Cabaretier Herman Finkers uit Almelo
Cabaretier Herman Finkers uit Almelo
Maart is bij RTV Oost 'Dialectmaand'. Een maand waarin we de streektaal in het zonnetje zetten, niet alleen de Overijsselse, maar ook die van buiten onze provincie.

Herman Finkers-dag

RTV Oost trapt op dinsdag 1 maart de ‘Maart Dialectmaand’ af met een speciale Herman Finkers-dag op Radio Oost. Want… als er iemand ambassadeur is van Oost Nederland dan is het wel regionale trots Herman Finkers. Tijdens de Herman Finkers-dag worden de mooiste Finkers-nummers gedraaid en kunnen luisteraars verzoekplaten aanvragen. Hoe goed is jouw kennis van Herman Finkers? Doe mee met de quiz en win mooie prijzen.

Nog meer dialect

In de programma’s van Radio Oost draaien we de hele dialectmaand maart geregeld streektaalmuziek. Luisteraars kunnen hun favoriete dialectplaat aanvragen via Facebook.com/RadioOost en in de laatste week van maart hoor je de 30 meest aangevraagde streektaalliedjes.
TV Oost heeft ook extra aandacht voor de streektaal in maart. Op zondag 13 maart zie je de theatershow Vôt van Helligen Hendrik, waarin de nurkse cabaretier er aan moet geloven: hij gaat kamperen. Op tweede paasdag, maandag 28 maart, sluit Herman Finkers de dialectmaand af met de theatershow Heanig an en rap wat!
Als liefhebber van streektaalmuziek kun je ook luisteren naar onze internetzender Alles Plat.nl met alleen maar dialectmuziek uit Noordoost Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.