azc

Asielzoekerscentrum Hardenberg later open dan gepland

Het asielzoekerscentrum in Hardenberg gaat waarschijnlijk pas medio september open. Dat is enkele maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Omdat de gemeente lang heeft moeten wachten op aanvullende technische gegevens van het COA, kan de bouw van het azc op zijn vroegst in april beginnen.Â
Het asielzoekerscentrum Heemserpoort, aan de rand van Hardenberg, moet gedurende vijf jaar plek bieden aan 700 vluchtelingen. In september vorig jaar stemde de gemeenteraad in met de komst van het azc.

Technische gegevens nodig

Tijdens de behandeling van de aanvraag bleek dat er aanvullende technische gegevens nodig waren. Deze week heeft de gemeente Hardenberg de benodigde stukken daarvoor van het COA ontvangen. De komende periode worden die stukken beoordeeld.
Als er geen bezwaren binnenkomen, kan het gemeentebestuur in maart besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Daarna is er nog zes weken gelegenheid om bezwaar te maken. 

COA: "vergunning direct verlenen"

Het COA had gevraagd de bezwaartermijn niet af te wachten en de vergunning direct te verlenen. De werkzaamheden zouden dan meteen kunnen beginnen. Maar Hardenberg heeft dat verzoek naast zich neergelegd.
"Wij hechten waarde aan een zorgvuldige communicatie met de omgeving, met wie wij in de aanloop naar het raadsbesluit een intensief traject hebben doorlopen. Wij vinden dat hier voldoende tijd voor moet zijn", zegt wethouder René de Vent. 

Start bouw in april

De werkzaamheden voor het azc in Hardenberg kunnen nu in de tweede helft van april starten. Medio september moet de bouw zijn afgerond en kunnen de eerste asielzoekers worden gehuisvest. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.