Dinkel

Mest is niet meer te zien: Dinkel lost probleem zelf op

De rivier de Dinkel heeft de enorme hoeveelheid mest die vanuit Duitsland naar Nederland stroomde zelf opgelost. Er stroomt momenteel zoveel water door de Dinkel dat de ongeveer 600 kuub mest die in de rivier terecht is gekomen in Losser niet meer te zien is.
"Het is inmiddels zodanig verdund dat we er eigenlijk geen last van hebben.", zegt woordvoerder Zanderink van waterschap Vechtstromen. 

Gevolgen lijken mee te vallen

Gisteren kwam bij Legden in Duitsland zo'n 600 kuub mest in de rivier terecht, toen een mestsilo knapte. In Duitsland werden meteen maatregelen genomen, maar een groot deel van de mest stroomde toch richting Nederland. De gevolgen lijken nu dus mee te vallen.
"We doen nog wel metingen om het zuurstofgehalte in het water te bepalen, dat is belangrijk voor bijvoorbeeld de vissen", zegt Zanderink. "Maar het zuurstofgehalte zit nog steeds ruim boven het minimum."

Opruimen absorptieblokjes

Werk is er nog wel genoeg langs de Dinkel. Zo is het waterschap nog steeds bezig met de nasleep van de olie die een tijdje geleden door de rivier stroomde. "We zijn bezig met het opruimen van duizenden absorptieblokjes die in Duitsland zijn gebruikt om de olie op te ruimen. Die waren losgekomen en hier naartoe gestroomd en moeten nog opgeruimd worden."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.