Annie Schreijer

Europarlementslid Annie Schreijer: dierenpaspoort is zo lek als een mandje

Dierenpaspoort moest illegale handel in hondenpuppies tegengaan
Dierenpaspoort moest illegale handel in hondenpuppies tegengaan © Anita van der Palen-Hahyary
Het CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde heeft het Europees Parlement opgeroepen om een sluitend systeem voor dierenpaspoorten in te voeren voor alle EU-landen.
Volgens haar is het huidige dierenpaspoort 'zo lek als een mandje'. "Het dierenpaspoort helpt amper tegen de illegale handel in honden en katten, wat het doel was. De paspoorten kunnen in de meeste andere EU-landen niet worden gecontroleerd."
"Niet te geloven dat er binnen de EU vijf verschillende systemen zijn voor dierenpaspoorten", zegt Annie Schreijer-Pierik. "Andere landen kunnen het paspoort zelden controleren. Wat heb je er dan aan? Dat moeten we snel recht trekken."
Het Europees Parlement moet het probleem snel aanpakken. "We willen snel een wetsvoorstel voor één Europees systeem voor identificatie en registratie", stelt Annie Schreijer-Pierik. "Door de huidige wirwar aan nummers en codes is er een levendige handel in bijvoorbeeld illegale hondenpuppies, met allerlei ziektes. Het Europese dierenpaspoort was juist ingevoerd om een einde te maken aan deze ellende voor de dieren en hun bezitters."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.