ProRail

Zestig spoorwerkers werken aan nieuw spoor bij Dalfsen, herstel ligt op schema

De herstelwerkzaamheden bij het spoor in Dalfsen liggen op schema. Dat meldt ProRail. Zestig spoorwerkers zijn druk bezig met het herstel van het spoor dat zwaar beschadigd was na de ontsporing van een Arriva trein twee dagen geleden.
Nadat gisteren de gecrashte trein is geborgen en afgevoerd zijn ProRail en aannemer Strukton vandaag begonnen met het verwijderen van beschadigde spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind. Ook worden twee masten van de bovenleiding inclusief de fundering vervangen.
Bij de overweg Het Lageveld, waar dinsdag een aanrijding tussen de trein van Zwolle naar Ommen en een hoogwerker plaatsvond, wordt een nieuwe bewakingsinstallatie geplaatst.
Ook wordt de beschadigde hoogspanningskast vervangen, net als 180 meter spoor. Daarvoor zijn driehonderd nieuwe dwarsliggers nodig en vierhonderd ton spoorgrind. De bovenleiding wordt over een lengte van 300 meter vernieuwd.
Eerst wordt het spoor aangepakt, daarna de bovenleiding. Hoe lang de werkzaamheden duren en wanneer het treinverkeer tussen Ommen en Zwolle weer op gang komt, is nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.