Giro d'Italia

Ronde van Overijssel wil Giro d'Italia naar Overijssel halen

Alberto Contador won de Giro vorig jaar
Alberto Contador won de Giro vorig jaar © ANP
De organisatie van de Ronde van Overijssel gaat proberen om de Giro d'Italia naar Overijssel te halen. Men hoopt de Italiaanse wielerronde in 2021 in onze provincie te kunnen begroeten voor één of meerdere etappes. 
Vooralsnog gaat het om een toekomstambitie en zijn er nog geen concrete plannen. Zo is er nog niet gesproken over welke plaatsen in Overijssel als start- of finishplaats kunnen fungeren. Een werkgroep gaat de komende tijd het idee verder uitwerken.

Giro vaker in Nederland

De Giro d'Italia start dit jaar ook al in Nederland; Apeldoorn is op 6 mei het vertrekpunt. Daarna volgen er nog twee etappes door Gelderland. In 2002 (Groningen) en 2010 (Amsterdam) vond de start van de Giro eveneens plaats in Nederland.
De Ronde van Overijssel wil in de toekomst ook met meer regelmaat andere grote wielerwedstrijden, zoals Nederlandse kampioenschappen, naar deze provincie halen.

Samenwerken
De organisatie van 'Overijssels mooiste' gaat daarnaast samenwerken met de Ronde van Twente, de Districtskampioenschappen wegwielrennen en tijdrijden van Oost Nederland. Door gezamenlijk op te trekken willen de organisaties de wielersport in de regio stimuleren.
Het eerste wapenfeit is de terugkeer van het districtskampioenschap wielrennen naar Groot-Agelo, waar de titelstrijd 25 jaar lang werd verreden. Volgens traditie zal het kampioenschap op Tweede Pinksterdag (maandag 16 mei) worden georganiseerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.