cultuur

Heerlijck Licht in Diepenheim

Lichtgevende baby's
Lichtgevende baby's
Het kunststadje Diepenheim verbouwde en herontwikkelde panden met een grote cultuurhistorische waarde en betekenis. In OverUIT de Kunst de lichtwandeling Heerlijck Licht, de afsluiting van KunstWerk Diepenheim.
Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari aanstaande is in Diepenheim Heerlijck Licht. Een uniek evenement, een wandeling om nooit meer te vergeten. De wandeling van circa 4 km gaat deels door Diepenheim, langs de projecten van KunstWerk, Kasteel Warmelo en andere juweeltjes van Diepenheim. Op zo’n 20 locaties langs de route staan lichtinstallaties en lichtkunstwerken van bekende kunstenaars en theatermakers. Veel van deze kunstobjecten worden speciaal voor Diepenheim ontworpen en gerealiseerd; ook is er een aantal kunstwerken door kunstenaars en kinderen en volwassenen uit Diepenheim gemaakt.
De deelnemende kunstenaars zijn: Carlo van Broekhuizen, Peter Zegveld, Ed Vroegop & Matty Schoonveld, Paul Baartmans, Katrine van Klaveren & Joost Pielkenrood, Heleen Langkamp, Merijn Vrij, Joyce Zwerver, Victor Engbers & Ina Smits, Robert Roelink, Bas Peeters, Jacqueline Verhagen, Eddy Kaiser, Leonie Muller, Roos van Haaften en Elaine Vis.
De lichtwandeling is georganiseerd ter ere van de realisatie van Kunstwerk Diepenheim. Om Diepenheim nog meer een stadje voor kunst en cultuur te laten zijn, is in 2009 het project KunstWerk gestart. Afgelopen jaren zijn er veel galeries en B&B’s bijgekomen. Leegstand van cultureel erfgoed kreeg een nieuwe culturele bestemming. Het totale project KunstWerk omvatte: de renovatie en uitbreiding van het gebouw van de Kunstvereniging Diepenheim, de realisatie van het Drawing Centre en Werkplaats Diepenheim, de renovatie van de oude Herberg de Pol en de Maalderij, Het Ottenhuis en Diepvrieshuis. 
OverUIT de Kunst zie je zondag om 11.35, 12.35, 14.35, 16.40, 17.20, 19.20, 21.20 en 23.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.