Losser

Brandweer tevreden over inzet drone Argus bij brand in autobedrijf Losser

De brandweer kijkt tevreden terug op de inzet van de drone Argus tijdens de brand in een autobedrijf in Losser. "Het geeft ons een extra paar ogen waardoor we onze mensen en materieel beter kunnen inzetten."
Het was de eerste keer dat Argus bij een brand werd ingezet. Het korps Twente is bezig met een pilot rond de inzet van drones door de brandweer. Vorige maand werd de drone voor het eerst gebruikt bij een zoekactie bij het kanaal in Almelo.

Warmtecamera op drone

"Met de warmtecamera konden we nu goed zien waar de brand nog woedde", zegt een woordvoerster van de brandweer. "Daardoor konden we bepalen of we mensen naar binnen konden sturen, of dat we de hoogwerker moesten inzetten."
Halverwege de ochtend brak in een gebouw aan de Zwaferinksweg brand uit. In het gebouw zaten onder meer een autobedrijf en een opslagloods voor caravans gevestigd. De brandweer zette onder meer vier blusvoertuigen en de drone Argus in om de brand te bestrijden en wist te voorkomen twee aaneengesloten panden ook in vlammen op gingen.

Ontplofte gasflessen

Het pand waarin het autobedrijf gevestigd was is wel verwoest. In het pand stonden meerdere gasflessen, waarvan een aantal ontploft is. Het gebouw raakte daardoor zwaar beschadigd en het dak stortte in. Twee uur na de eerste melding was de brand onder controle. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
"We hebben later nog een tweede vlucht gedaan om te zien of de andere gasflessen mogelijk oververhit waren en of het dus veilig was om naar binnen te gaan." De drone heeft zijn waarde vandaag dus bewezen, aldus de brandweer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.