FC Twente Vrouwen

Vrouwen FC Twente winnen, PEC Zwolle nipt onderuit

Renate Jansen
Renate Jansen
De vrouwen van FC Twente hebben vrijdagavond geen problemen gehad in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Friezen werden met 2-0 verslagen. PEC Zwolle verloor opnieuw; in Den Haag was ADO met 3-2 te sterk.
FC Twente kwam al binnen vier minuten op voorsprong door een treffer van Maayke Heuver. Kort daarna leek het ook 2-0 te worden, maar de goal van Jill Roord werd afgekeurd vanwege buitenspel. De ploeg van vertrekkend trainer Arjan Veurink gaf achterin nauwelijks kansen weg en kwam na rust alsnog op 2-0 na een doelpunt van Renate Jansen. Doordat ook Ajax vrijdagavond won, behoudt FC Twente vier punten achterstand op de koppositie.
Achtste nederlaag op rij voor PEC
PEC Zwolle leed vrijdagavond de achtste nederlaag op rij. De hekkensluiter van de eredivisie keek halverwege het duel al tegen een 2-0 achterstand aan. PEC Zwolle wist na rust nog terug te komen tot 2-1 (Judith Frijlink) en 3-2 (Rebecca Doejaaren) en had in de slotfase even een numeriek overwicht nadat een ADO-speelster geblesseerd raakte, terwijl er al drie keer was gewisseld. Dat leidde in de zeven minuten blessuretijd echter niet tot de gelijkmaker.

Olympisch kwalificatietoernooi
Vanwege het Olympisch kwalificatietoernooi is de volgende speelronde in de eredivisie pas over drie weken. Begin maart strijd het Nederlands vrouwenelftal met Zwitserland, Noorwegen en Zweden om één ticket voor de Olympische Spelen. Verdedigers Stefanie van der Gragt en Danique Kerkdijk van FC Twente maken deel uit van de 23-koppige selectie, net als Montpellier-speelster Anouk Dekker uit Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.