nieuws

Baanbehoud met huidig salaris voor minimaal 3350 medewerkers TSN

Minimaal 3350 medewerkers van TSN Thuiszorg kunnen worden overgenomen door stichting Familiehulp, onderdeel van Buurtzorg, of een andere aanbieder die bereid is het personeel van TSN de huidige arbeidsvoorwaarden te bieden.
De bewindvoerders hebben inmiddels bericht ontvangen van 99 gemeenten. Een deel van de gemeenten geeft aan, dat zij van plan is in te gaan op het aanbod van de stichting Familiehulp om bij een faillissement van TSN cliënten en medewerkers over te nemen.

Nog niet definitief

Daarnaast zijn er gemeenten die kiezen voor oplossingen met andere aanbieders, waarbij cliënten hun vertrouwde hulp behouden en werkgelegenheid op basis van de huidige arbeidsvoorwaarden gehandhaafd blijft. De komende dagen verwachten de bewindvoerders nog reacties van de gemeenten die nog geen duidelijkheid hebben gegeven.
137 gemeenten die een contract met TSN Thuiszorg hebben, ontvingen recent een concreet voorstel van de stichting Familiehulp tot overname van cliënten en werknemers van TSN. Het voorstel ging om overname van ongeveer 30.000 cliënten en ongeveer 6.700 directe werknemers.

Tevreden

Bewindvoerders Daniels en Van der Hel tonen zich tevreden over dit voorlopig resultaat. ''Het is mooi dat dit is bereikt door een constructieve opstelling van veel betrokken partijen. Wij constateren ook dat de arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol spelen in de uitgeschreven mini-tenders in gemeenten.''
De bewindvoerders benadrukken dat dit een voorlopig resultaat is. ''Wij zijn er nog niet, en zullen ons blijven inspannen om het aantal van 3.350 banen verder te laten stijgen''
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.