Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor Jan Eijsink uit Diepenheim

Jan Eijsink uit Diepenheim heeft vanavond uit handen van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Eijsink is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.
Jan Eijsink is één van de aanjagers van Kunstwerk Diepenheim. Daarnaast was hij onder andere directeur van de Reggehof, van Kunsten op straat, zakelijk leider van Kunstvereniging Diepenheim en tegenwoordig kwartiermaker van Werkplaats Diepenheim.

Verdiensten

Jan Eijsink kreeg zijn onderscheiding op de dag dat Kunstwerk Diepenheim werd afgesloten met het project Heerlijck Licht. Aan het begin van de Eijsink werd toegesproken door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld die hem in 2011 ook al de cultuurprijs van het prins Bernhard Cultuurfonds uitreikte. Bijleveld beschreef de belangrijke rol die Eijsink  speelt in de culturele ontwikkeling van Diepenheim.

Sierraad

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten noemde Jan Eijsink een sierraad voor de samenleving, een man met een onmetelijk groot hart voor kunst en cultuur. Door zijn inzet is Diepenheim niet alleen in Overijssel maar in heel Nederland op de kaart gezet als cultureel centrum.
Zondag staat het programma OverUIT de Kunst van TV Oost geheel in het teken van Diepenheim en Jan Eijsink. De uitzending begint om 11.35 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.