rollator

Studenten komen met APK keuring voor rollators in Kampen

Rollator / rollators
Rollator / rollators
Heel veel ouderen maken gebruik van een rollator, maar hoe veilig zijn die apparaten eigenlijk? Vier studenten die een opleiding volgen voor een baan in de ouderenzorg organiseren daarom in Kampen een APK-keuring voor rollators.Â
Jaarlijks worden naar schatting 1500 senioren van 55 jaar of ouder behandeld op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis na een ongeluk waarbij een rollator betrokken is geweest.
"Aangezien er wel veel rollator-aanbieders zijn maar de aftersales-service meestal een onderbelicht hoofdstuk blijkt te zijn, weten ouderen en diens familie over het algemeen niet hoe veilig de rollator al dan niet is", stellen de studenten.
Het viertal wil daar verandering in brengen door op een ludieke maar vooral feestelijke wijze alle rollators van bewoners van zorglocatie de Vijverhof in Kampen te controleren. 
Een landelijke serviceorganisatie is bereid gevonden om geheel belangeloos alle rollators te keuren en daarbij extra te letten op de veiligheidsaspecten. De bedoeling is dat de keuring jaarlijks plaatsvindt. Ook hier wil de serviceorganisatie belangeloos aan meewerken. 
Daarnaast wordt er tijdens de keuring in de zorginstelling een testparcours opgetuigd waar ouderen met de rollator een traject vol hindernissen kunnen afleggen die ze in het dagelijks verkeer als voetganger met rollator ook tegen komen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.