Nieuws

Actie bij Jumbo in Raalte tegen CAO, hardere acties worden niet uitgesloten

Bij het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Raalte is vanavond actie gevoerd door de FNV en medewerkers van het distributiecentrum.
Medewerkers en de vakbond vinden het voorstel van Jumbo voor een nieuwe CAO onacceptabel. Ze zijn boos dat Jumbo de mensen wil verplichten om op zon- en feestdagen te werken. De onregelmatigheidstoeslag verdwijnt en de werkdruk is te hoog. Ook wil het personeel  
3 procent loonsverhoging.
FNV begrijpt niet dat de familie achter Jumbo miljoenen uittrekt voor de overname van La Place van V&D maar geen geld wil investeren in eigen personeel.

Hardere acties

De actie van vanavond is onderdeel van een landelijke actie bij meerdere distributiecentra. De FNV en Jumbo gaan 3 maart weer om tafel. Hardere acties als Jumbo niet met een beter voorstel komt, sluit de FNV niet uit. De actiebereidheid onder de mensen in Raalte is groot.
Personeel van Jumbo voerde actie tijdens hun pauze, vanavond. De vakbond had een frietkraam geregeld waar personeel een patatje kon halen. 
In een reactie laat een woordvoerder bij RTV Drenthe weten de acties voorbarig te vinden. De gesprekken zijn nog maar net begonnen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.