nieuws

Toekomst Wildness Festival in Zwolle onzeker door geluidsnormen

Dancefestival Wildness Festival in Zwolle
Dancefestival Wildness Festival in Zwolle
De editie 2016 van het Wildness Festival in Zwolle is onzeker omdat het geluidsniveau de komende editie flink naar beneden moet. De organisatie twijfelt of de bezoekers nu nog wel de 'kwaliteit kan worden geboden die ze verdienen.'Â
De aanpassing van de geluidsnorm is een gevolg van een uitspraak van de Raad van State, eind vorig jaar. Die bepaalde dat er vaker geluidsmetingen moeten worden gedaan tijdens evenementen bij de Wijthmenerplas bij Zwolle. Daarmee moet geluidsoverlast voor omwonenden worden voorkomen. 
Door vaker metingen uit te voeren is er zo goed als geen ruimte meer voor hoge pieken in bijvoorbeeld zware bastonen en hoge geluiden.
De metingen werden tot nu toe elke vijf minuten gedaan, maar de Raad van State bepaalde eind vorig jaar dat elke minuut metingen gedaan moeten worden. Voor Wildness Festival was dat aanleiding om start van de kaartverkoop,vorige maand, uit te stellen. 

Entertainment en creativiteit

"Natuurlijk willen we niks liever dan de beste artiesten naar Zwolle brengen, de mooiste podia bouwen en jullie overweldigen met een overvloed aan entertainment en creativiteit", meldt de organisatie van het festival op Facebook. "Tegelijkertijd willen we dit alleen doen als we ook waar kunnen maken wat we beloven. Zwolle is de hoofdstad van de provincie en wat ons betreft hoort daar ook een groot interregionaal tot landelijk festival bij." 
De organisatie van Wildness Festival vindt dat bij een muziekfestival een geluidsniveau hoort dat ervoor zorgt dat muziek beleefd wordt zoals het bedoeld is. "Op dit moment zijn specialisten voor ons aan het bekijken of het organiseren van Wildness Festival aan de Wijthmenerplas nog mogelijk is, helaas duurt dit nog even."
De organisatie verwacht binnen enkele dagen een definitief antwoord te kunnen geven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.