NAM

Stop Afvalwater Twente haalt 25.000 handtekeningen voor petitie binnen

Waterinjectielocatie NAM in Tubbergen
Waterinjectielocatie NAM in Tubbergen
Stop Afvalwater Twente heeft tot nu 25.000 handtekeningen opgehaald in het protest tegen het injecteren van afvalwater door de NAM in Twentse bodem. Voorzitter Freddy Mensink verwacht dat er voor dinsdag, als de petitie wordt aangeboden aan de vaste Kamercommissie Economische Zaken, nog zo'n 2000 handtekeningen bij komen.Â
Meer handtekeningen ophalen was een optie, maar daar is van af gezien omdat met het huidige aantal binnengehaalde handtekeningen al voldoende is aangetoond dat er in Twente geen draagvlak is voor injectie van afvalwater. Bij 40.000 handtekeningen had er in de Tweede kamer over gedebatteerd moeten worden, maar Mensink wil de petitie dinsdag aanbieden aan de Kamercommisie. 
Daar krijgt Stop Afvalwater Twente een kwartier de tijd om de petitie toe te lichten en steun te vinden van fractie in de Tweede Kamer. 

Trots

"We hebben die handtekeningen in een week of acht opgehaald", zegt Mensink met enige trots in zijn stem. Heel moeilijk was het trouwens niet omdat mensen wat graag de petitie wilden ondertekenen. 

Carnavalsoptochten

"En we hebben wat geluk gehad met de vele carnavalsoptochten", zegt Mensink. Toch is er absoluut geen sprake van 'dronken' handtekeningen. "We hebben niet tijdens de optochten handtekeningen opgehaald, maar voor de start van de carnavalsoptochten hebben we bij uitvalswegen gestaan."
Mensink hoopt dat binnenkort in Oldenzaal, Losser en Dinkelland vergelijkbare moties worden aangenomen zoals onlangs gebeurde in Tubbergen. De gemeenteraad van Tubbergen heeft het college van burgemeester en wethouders opgedragen officieel bezwaar te maken tegen de afvalwaterinjecties van de NAM in de bodem van het grondgebied van Tubbergen.
Mensink hoopt dus dat Oldenzaal, Dinkelland en Losser binnenkort volgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.