nieuws

Wethouder Wagenmans van Raalte overleeft motie van wantrouwen

Wethouder Wout Wagenmans van GemeenteBelangen Raalte heeft een motie van wantrouwen overleefd. Wagenmans moest zich verantwoorden in de 'asbestzaak' die oud-wethouder Haarman de kop kostte. Er komt een onderzoek naar wat er mis is gegaan in de kwestie rond het 'stortgat'.
De Raad van State oordeelde onlangs dat Haarman niet heeft geweten dat er op zijn terrein een stortgat met daarin asbest lag, toen hij zijn bedrijf in 2006 aan de gemeente Raalte heeft verkocht. De gemeente zegt dat Haarman dat wel wist. Omdat een schikkingsvoorstel met Haarman op niets uitliep koos Raalte voor een juridische procedure.
De schadeclaim van twee ton, die Raalte van Haarman vorderde voor de sanering van het vervuilde terrein, zal de gemeente dus zelf moeten betalen. Evenals de proceskosten die inmiddels in de tienduizenden euro's lopen.

Motie van wantrouwen

Wagenmans had het zwaar vanavond. De oppositie diende de motie van wantrouwen in, omdat de coalitiepartijen CDA en GemeenteBelangen de eerder ingediende motie van afkeuring van de oppositie niet wilden steunen.
De oppositie had om steun voor die motie van afkeuring gevraagd om als gemeenteraad een stevig signaal af te kunnen geven aan het college. Toen de oppositie daar niet in mee ging, volgde de motie van wantrouwen. Deze is met 11 stemmen voor en 14 stemmen tegen weggestemd.

Blij met onderzoek

Wagenmans is teleurgesteld dat er een motie van wantrouwen was ingediend, maar zegt ook dat het onderdeel is van het democratisch proces. Hij is wel blij te zijn dat er nader onderzoek naar de gang van zaken rond de affaire Haarman komt. Alle fracties willen een onderzoek waarin duidelijk wordt wat er in de kwestie is mis gegaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.