scholen

Hengelo en Borne controleren vandaag scholen op leerlingen met skigriep

Basisscholen in onder meer Borne  kunnen bezoek van leerplichtambtenaren verwachten
Basisscholen in onder meer Borne kunnen bezoek van leerplichtambtenaren verwachten © RTV Oost
Leerplichtambtenaren van de gemeenten Hengelo en Borne gaan vandaag de scholen controleren op ongeoorloofd ziekverzuim van leerlingen.
Het komt regelmatig voor dat scholieren op de laatste schooldag vóór de voorjaarsvakantie door hun ouders ziek worden gemeld. Dit om eerder te kunnen afreizen naar hun wintersportadres. 'Skigriep', wordt dat genoemd.
De gemeenten Hengelo en Borne willen hard optreden tegen deze vorm van verzuim. Scholen is gevraagd om verdachte ziekmeldingen te rapporteren. De leerplichtambtenaren gaan vandaag ook zelf op pad. Ze bezoeken steekproefsgewijs scholen in Hengelo en Borne.

Boete voor overtredingen

Bij een vermoeden van ongeoorloofd verzuim wordt telefonisch contact opgenomen met ouders of verzorgers. Eventueel gaan de controleurs op huisbezoek. Tegen ouders die hun kind onterecht ziek hebben gemeld, wordt proces verbaal opgemaakt. Ze riskeren een stevige boete. Vorig jaar waren er in Hengelo en Borne tien overtredingen van ouders die al onder schooltijd met hun kind waren afgereisd naar de wintersport.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.