Carintreggeland

'Vertrek Carintdirecteur Olde Engberink heeft niets te maken met falende zorg'

Carintreggeland neemt afscheid van directeur
Carintreggeland neemt afscheid van directeur © RTV Oost / Rogier van den Berg
Directeur Jos Olde Engberink van zorggroep Carintreggeland stapt per 1 maart op. Zijn vertrek heeft niets te maken met de falende zorg op de Titus Brandsmahof in Almelo, zo benadrukt een woordvoerder namens de Raad van Bestuur van Carintreggeland.
Het vertrek van Olde Engberink was al eerder overeengekomen. Het is onderdeel van een reorganisatie, die al was ingezet voordat de Inspectie van de Gezondheidszorg met een vernietigend rapport over de geboden zorg in de Titus Brandsmahof in Almelo kwam. "Heel vervelend dat het vertrek van Olde Engberink samenvalt met het rapport van de inspectie. Pijnlijk dat de suggestie wordt gewekt dat directeur Olde Engberink slecht werk zou hebben geleverd."

Carintreggeland vol lof over Olde Engberink

De Raad van Bestuur is juist vol lof over de verdiensten van Olde Engberink. "Hij heeft goed werk geleverd binnen de zorgorganisatie", benadrukt een communicatie-adviseur van Carintreggeland. Maar er is 'in goede harmonie' overeengekomen dat ook hij plaats moet maken.
Tussen de Raad van Bestuur en het management van Carintreggeland  zat nog een laag met directeuren. Die laag wordt geschrapt. Olde Engberink is een van de laatsten die nog een directeursfunctie bekleedde.
     

Verantwoordelijk voor tekortschietende zorg

Desondanks kwam deze week in de publiciteit dat Olde Engberink verantwoordelijk wordt gesteld voor de ernstig tekortschietende zorg in woonzorgcentrum Titus Brandsmahof in Almelo. Met name de verpleegafdeling voor dementerenden kwam negatief in het nieuws door forse kritiek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Uit een rapport van de inspectie bleek dat de cliënten ernstig gevaar lopen door een gebrek aan kennis en kunde bij het personeel. Ook bij protocollen en procedures rondom medicatie, bijvoorbeeld een dubbele controle bij de verstrekking van medicijnen, gaat het mis. 

Kamervragen

De problemen lijken vooral het gevolg te zijn van te ver doorgevoerde bezuinigingen, waardoor het veiligheidsprotocol in het gedrang kwam. Daarover zijn zelfs Kamervragen gesteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.