Tubbergen

College in Tubbergen kiest voor bouw van nieuwe sporthal

Het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen kiest voor de nieuwbouw van een sporthal in plaats van de huidige Verdegaalhal. De hal moet naast zwembad De Vlaskoel komen. De gemeenteraad neemt er op 14 maart een besluit over.
Er wordt in Tubbergen al jaren gesproken over een nieuwe sporthal. Volgens wethouder Roy de Witte stond het in 1999 al op de agenda. "Het is een heel dik dossier. Ik ben de vierde wethouder die zich ermee bezig houdt. Ik hoop wel dat ik nu het laatste hoofdstuk aan het schrijven ben."
Volgens het college van Tubbergen biedt een nieuwe sporthal kansen voor de gemeente Tubbergen in het algemeen en het dorp Tubbergen in het bijzonder.

'Twee vliegen in één klap'

Ook de projectgroep Tubbergen Bruist is verheugd met het voorstel. "Door de keuze van nieuwbouw naast het zwembad slaan we twee vliegen in één klap", zegt Horst in 't Veld namens de projectgroep. "Er ontstaat een concentratie van kwalitatief goede en toekomstbestendige sportvoorzieningen. Tegelijkertijd wordt op de plek van de Verdegaalhal, een prominente plek in het centrum, ruimte geboden voor de noodzakelijke nieuwe ontwikkelingen die het hele centrum een impuls kunnen geven."
Volgens wethouder De Witte is vanaf het begin het uitgangspunt geweest dat sport en onderwijs actief betrokken zijn bij het resultaat. "We willen met een plan komen dat aan alle eisen voldoet en dat zoveel mogelijk tegemoet komt aan de wensen. Daarom is het draagvlak ook een heel belangrijke indicator waar we de verschillende scenario's die er lagen aan hebben getoetst."

Bijna 3,4 miljoen euro

De kosten voor een nieuwe sporthal worden geraamd op bijna 3,4 miljoen euro. Dinsdag 8 maart praat de commissie Samenleving en Bestuur over het voorstel. Een kleine week later is de gemeenteraad aan zet. De wethouder hoopt dat eind dit jaar de schop de grond in kan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.