Dalfsen

Herstel spoor Dalfsen gaat snel: ProRail verwacht zondag weer treinverkeer

Het herstel van het treinspoor bij Dalfsen gaat zo voorspoedig, dat ProRail verwacht dat vanaf zondagochtend weer treinverkeer mogelijk is tussen Ommen en Zwolle. 180 meter spoor raakte zwaar beschadigd bij het treinongeluk van dinsdag.
"Het blijft een race tegen de klok, waarbij weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers." ProRail adviseert reizigers om zondag voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies. Als de treinen rijden, krijgt de machinist en ander personeel op de trein begeleiding op de eerste rit als daar behoefte aan is.

Uitgebreid testen

Vandaag en morgen werken ProRail en aannemer Strukton nog hard aan het vernieuwen van de bovenleiding, de seinen en het vervangen van de onderdelen van de beveiliging. Daarna vinden er testritten plaats om zeker te weten dat treinen veilig over het spoor kunnen rijden. Als de testritten zijn geslaagd, wordt zondag de oorspronkelijke dienstregeling tussen Zwolle en Emmen hervat.
Dinsdagochtend botste een trein van Arriva op een hoogwerker die een beveiligde overweg aan het oversteken was. De machinist van de trein kwam om het leven, zeven mensen raakten gewond. De trein ontspoorde en kwam voor een deel in een weiland terecht. 

Onderzoek

Meteen na het onderzoek dat is gedaan, werd begonnen met het bergen van de trein. Die werkzaamheden verliepen ook sneller dan verwacht en daardoor konden de herstelwerkzaamheden dus ook sneller beginnen.
Het onderzoek naar de oorzaak van het treinongeluk is nog in volle gang. Daarbij zijn de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Inspectie Leefomgeving & Transport, Officier van Justitie, ProRail en Arriva betrokken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.