Diepenheim

Veel animo kunstzinnige lichtwandeling in Diepenheim

Veel animo was er voor de lichtwandeling in Diepenheim
Veel animo was er voor de lichtwandeling in Diepenheim © RTV Oost/Rob Vorkink
Enkele honderden belangstellenden hebben vrijdagavond de kunstzinnige lichtwandeling gelopen in Diepenheim.
De wandelroute van zo'n vijf kilometer ging langs allerlei verlichte kunstobjecten in het Stedeke. De wandelaars reageerden na afloop enthousiast op het initiatief. Op zo'n 20 locaties langs de route staan lichtinstallaties en lichtkunstwerken van bekende kunstenaars en theatermakers. Veel van deze kunstobjecten worden speciaal voor Diepenheim ontworpen en gemaakt. 

Lichtroute is onderdeel van KunstWerk

Wandelaars die meeliepen kregen een mini-zaklantaarn en een programmaboekje. De lichtroute is onderdeel van het grootse project KunstWerk dat in 2009 is gestart door Diepenheim als Stedeke voor Kunst en Cultuur op de kaart te zetten. Het totale project omvatte: de renovatie en uitbreiding van het gebouw van de kunstvereniging Diepenheim, de renovatie van de oude Herberg de Pol en de Maalderij, het Ottenhuis en Diepvrieshuis. Ook zijn de kunsttuinen aangelegd. Het totale kunstproject kostte enkele miljoenen euro's. 
Eén van de initiatiefnemers van KunstWerk is feestkundige Jan Eijsink. Hij kreeg donderdagavond voor al z'n inspanningen voor het dorp een koninklijke onderscheiding. Hij werd Ridder in de orde van Oranje Nassau. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.