Dalfsen

Begeleiding voor machinisten op traject Zwolle-Emmen na treinongeluk

Machinisten die dat willen, kunnen begeleiding krijgen als zij moeten werken op het traject tussen Zwolle en Emmen. Dat zei een woordvoerder van Arriva vanochtend op Radio Oost naar aanleiding van het treinongeluk bij Dalfsen.Â
De herstelwerkzaamheden aan het spoor dat over 180 meter beschadigd raakte, lopen op schema. Verwacht wordt dat vandaag de eerste testritten worden gereden en dat morgen de dienstregeling kan worden opgestart. Een heftig moment, weten ze bij Arriva.
Er is professionele hulp en er zijn begeleiders voor medewerkers die daar behoefte aan hebben, zegt woordvoerder Roos Zevenboom. "Ik kan me voorstellen dat mensen daar gebruik van gaan maken. Het is toch een beladen moment als de treinen weer gaan rijden."
Machinisten en andere Arriva-medewerkers krijgen alle tijd om bij te komen van de heftige gebeurtenis. "Maar", zegt Zevenboom, "we moeten op een gegeven moment weer aan het werk en de treinen moeten gaan rijden. Het is tijd om reizigers weer een goede en veilige rit te bieden."

Verslagenheid is groot

Het treinongeluk heeft diepe indruk gemaakt. "De verslagenheid bij collega's is groot. Het was onze eerste zorg om opvang te bieden aan nabestaanden en medewerkers." Zo heeft Arriva bijeenkomsten gehouden waar mensen konden praten over wat er is gebeurd. 
Zevenboom: "We hebben veel steunbetuigingen ontvangen. Dat doet ons goed." De vervoerder kreeg onder meer via de sociale media veel steun. Ook andere vervoerders leefden mee.

Hoogwerker

Dinsdagochtend botste een trein van Arriva op een hoogwerker die een beveiligde overweg aan het oversteken was. De machinist van de trein kwam om het leven, zeven mensen raakten gewond. De trein ontspoorde en kwam voor een deel in een weiland terecht. De kraanmachinist die betrokken was bij het ongeluk wordt verdacht van dood door schuld. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.